Juleopskrifter
PÅ en ny og lækker måde

Sild med havtorn
Fremgangsmåde
Sådan gør du
Hæld havtorn, sukker, gurkemeje og vand i en gryde og kog det op.
Lad det koge ved god varme i 3-4 minutter og sluk for blusset. Lagen tykner når den køles af.
Smag lagen til med salt og peber og lad den køle af ved stuetemperatur inden silden tilsættes.
Skær sildefileterne ud i mundrette bidder, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Vend dem i marinaden med havtorn, og server sildene toppet med creme fraiche, løgringe og frisk dild.
Tarteletter på en ny og lækker måde
Ingredienser:
Til 4 personer skal du bruge
150 g jordskokker
2 spsk. smør
125 g kantareller
125 g kejserhatte
125 g brune champignon
2 stk. skalotteløg
2 dl. piskefløde
1 bundt grønne asparges
Salt
Peber
Til servering:
8 stk. tarteletter
1 håndfuld kørvel
2 stilke bredbladet persille
Sådan gør du:
- Skyl jordskokkerne og skær dem ud i mindre tern (ca. 1×1 cm).
- Smelt den ene spsk. smør i en pande med høj kant. Rist herefter jordskokkerne ved høj varme i ca. 5 minutter til, de er gyldne og møre – men de skal stadig have en smule bid. Hæld jordskokkerne fra panden og stil dem til side.
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
- Pil og hak løget fint.
- På samme pande som jordskokkerne er ristet på, smelter du nu den anden spsk. smør og kommer løgene på.
- Steg løgene i et par minutter ved middelvarme uden, de tager farve.
- Tilsæt svampene og steg dem sammen med løgnene yderligt et par minutter.
- Tilsæt fløden og kog det hele i 5-10 minutter til du har en cremet masse.
- Skyl de grønne asparges, skær dem ud i mindre stykker og tilsæt dem stuvningen i et minuts tid. Smag til med salt og peber.
Servering:
- Lun tarteletterne i ovnen efter pakkens anvisning.
- Skyl og hak kørvel og persille.
- Fordel fyldet i de lune tarteletter og pynt med krydderurter


Æblegløgg-cocktail
Fremgangsmåde
Gløggsirup
Gløggsirup: Kog rørsukker, vand, æblejuice og krydderier op i engryde, og lad det simre under låg i 20 minutter. Afkøl.
Servering
Servering: Fyld en shaker med masser af isterninger, og tilsætæblemost, gløggsirup og calvados. Ryst grundigt. Hæld blandingeni glas, og top med mousserende cider eller vin.

Slagterens bedste tips til julemiddagen
Det er fornuftigt at begynde i god tid når, maden skal laves til juleaften for, der er meget, der skal laves.
Du kan for eksempel sagtens lave juleanden dagen før. Det er vigtigt at stege den ved lave grader så, den ikke bliver tør.
Når tiden så nærmer sig juleaften, så parterer du anden og steger stykkerne af ved høj varm i ovnen – gerne ved 220 grader. Så får den lige det sidste og skindet bliver som regel dejligt sprødt.
Bløde flæskesvær er et andet kritisk punkt, der kan give dårlige jule-nerver, men her er der også hjælp at hente fra Kvicklys slagtermester.
Sørg for at sværen er ridset helt igennem, men du må ikke skære i kødet, det er kun fedtet, der skal skæres i, og så skal du bruge rigeligt salt. De to ting burde give knasende, sprøde flæskesvær, der kan gøre enhver julegæst lykkelig.
Slagerens egen jule-favorit
Når Peter skal vælge sin egen favorit på julebordet, så er han ikke i tvivl.
Jeg elsker en god ribbensteg, der har stået lang tid i ovnen.
Når jeg laver ribbensteg, så giver jeg stegen 3 timer i ovnen ved 160 grader, det kan den sagtens tåle, og den ender med at blive mør og saftig. Det er superlækkert. Og så skal der selvfølgelig rødkål til. Herregårdsrødkålen (fra Beauvais) er min favorit hvis, jeg ikke har tid til at lave den selv.