Sådan kommer du helt sikkert i julestemning

Guide til de skønneste julefilm, julebøger og julemusik

Julen nærmer sig, og derfor har vi lavet en guide til dig med alle de skønneste julefilm og -bøger samt den sprødeste julemusik så, du kan skrue julestemningen op på fuld blus derhjemme og bruge ventetiden omgivet af julens magi og ånd.
Uanset om du er til romantik, klassikere eller noget helt nyt, så bare rolig, vi har vi noget for alle.

BogIde

Susie, salgsassistent i Bog & Idé / Legekæden

Ventetiden op til juleaften kan føles lang men med et par gode bøger kan tiden måske gå lidt hurtigere.

Ifølge Susie er to af årets populære julebøger til børn klassikeren ”Fra Alle Os til Alle Jer” og den nyere ”Sallys far kringler julen”.

Når Susie selv skal i julestemning, bager hun klejner og fletter julestjerner

BogIde

Susie, salgsassistent i Bog & Idé

Ventetiden op til juleaften kan føles lang men med et par gode bøger kan tiden måske gå lidt hurtigere.

Ifølge Susie er to af årets populære julebøger til børn klassikeren ”Fra Alle Os til Alle Jer” og den nyere ”Sallys far kringler julen”.

Når Susie selv skal i julestemning, bager hun klejner og fletter julestjerner

Skab Den Perfekte Julestemning

Julen nærmer sig, og hvad er en bedre måde at komme i den festlige julestemning end ved at dykke ned i nogle af de mest hjertevarme og stemningsfulde juletraditioner?

Vores guide vil tage dig på en rejse gennem de skønneste julefilm, julebøger og julemusik, der helt sikkert vil få dig til at føle den magiske ånd og glæde, som kun julen kan bringe. Uanset om du er til klassikere, moderne hits eller tidløse historier, har vi noget for enhver smag, der vil hjælpe dig med at sprede juleglæde og varme i dit hjerte

1:

Julefilmen ”Alene Hjemme” er godt nok fra 1990, men den er stadig virkelig sjov og skør og julet. Hvis ikke du har set den, så er her lidt om handlingen: Den otteårige Kevin bliver glemt derhjemme midt i forvirringen, da familien skal på juleferie i Paris. Han hygger sig, indtil han får besøg af indbrudstyve. Så sker der alt muligt tosset – og lad os sige det mildt: Han går i krig mod indbrudstyvene.
Det er en af de julefilm, der sagtens kan ses og genses og genses og genses….

2:

”All I Want For Christmas Is You” er en ufattelig populær julesang. Stadigvæk – selv om den er fra 1994. Stream den, lyt og svøm hen i Mariah Careys bløde stemme.

3:

Juleeventyret ”Nissen hos spækhøkeren” er ikke et af H.C. Andersens mest kendte juleeventyr. Men det er et godt et. Og til den gode stemning dur jo hverken ”Grantræet” eller ”Den lille pige med svovlstikkerne”, så dem må du læse en anden gang. Men nissen i eventyret her – ham kan man lære noget af – eller måske af studenten i eventyret. Det må du selv vurdere. Poesi og grød er nogle af hovedelementerne i juleeventyret, som udkom første gang 30. november 1852.

4:

Julereklamefilmen fra Coca Cola er et minut værd. Hvis du er til overdådig amerikansk jul og gennemarbejdet reklamefilm, så brug et enkelt juleminut på reklamen fra Coca Cola – altså den med lastbilerne i kortege, som spreder lys og intens julestemning.

5:

”Die Hard” med Bruce Willis er en julefilm fyldt med action, så hvis du skal i julehumør i selskab med en, der hellere vil kampscener og spænding end julet romantik, så er denne film helt perfekt. John McClane skal på juleferie i Los Angeles hos sin kone og to børn. Og så er der romantik gemt i filmen også, for mellem skyderierne og slåskampene blomstrer følelserne mellem McClane og hans kone. Og så er der både julesange og bjælder med i filmen.

6:

Julefilm for børn er en klasse for sig selv – specielt når de kan ses med glæde af både børn og voksne. Sådan en er ”Peddersen & Findus 3 – Nissemaskinen”. Hvis ikke du kender den distræte opfinder Peddersen og hans talende kat, Findus, i forvejen, så er julen den helt rigtige anledning. Her er nemlig mange timers grin, underfundigheder og underholdning. Findus er en kat, der godt ved, hvad han vil have. Og i julefilmen her vil han gerne have, at der kommer en nisse med julegaver til ham. Peddersen tror ikke på nisser, men han vil gerne gøre Findus glad, og så må han i opfinderværkstedet.
Lad juleroen sænke sig med et skønt børneunivers fra den svenske forfatter Sven Nordqvist.

7:

Du får liiiige et julereklamefilms-tip mere – for denne danske klassiker er fyldt med nostalgi og smil – nemlig reklamen for Tuborg Julebryg. På 20 sekunder får du sne, kane, julemand, rensdyr og selvfølgelig julebryg – koblet med humor og julemusik. Kan man nå så meget på 20 sekunder – jep – det er nemlig det geniale. Den korte reklame blev vist første gang i 1984, og den kan helt sikkert stadig få julebarometeret til at slå ud.

8:

I den humoristiske ende af julemusikken er du nødt til at finde ”Jul i Angora” frem. Kan du synge med på: ”Så’ det jul, det’ tid til gløgg og and”. I 2004 udkom sangen ”Jul i Angora”, og det tossede univers, som Drengene fra Angora leverede dengang, er kondenseret ned i sangen her – hvor du selvfølgelig også skal have videoen kørende for at få den anderledes julestemning helt med.

9:

Julefilmen ”The Holiday” er en skøn klassiker indenfor romantiske komedier. Du får  Jude Law og Cameron Diaz i storform, du får Kate Winslet i en skøn karakter som journalisten Iris, og så får du ikke mindst Jack Blacks vindende væsen. Så bare i hovedrollerne er der noget for enhver julesmag – og så er der kærlighed, både den ulykkelige og den spirende. Glæd dig til at blive taget med i en romantisk handling, hvor sneen daler, og julestemningen stiger.